Stichting Chagpori voor Tibetaanse Geneeskunde

4. Apotheek
Op dit moment produceert de apotheek van het Chagpori Instituut de kruidenmedicijnen die gebruikt worden in de klinieken in o.a. Darjeeling, Kurseong, Jorthang, Salugara en Takdah. In 2015 is de apotheek verhuisd naar het nieuwe complex en zijn de machines in gebruik genomen die recentelijk door verschillende Nederlandse bronnen gedoneerd zijn.
Eerder werden de meeste medicijnen in kleine hoeveelheden met de hand gemaakt.
Om aan de groeiende behoeften van de klinieken en aan de GMP kwaliteitseisen te kunnen voldoen, moest de apotheek uitgebreid worden. Enkele van de productiemethoden van de kruidenpillen werden gewijzigd om op grotere schaal te kunnen leveren. Dit heeft als gevolg dat naast de aanschaf van nieuwe apparatuur, scholing van medewerkers nodig is om volgens de kwaliteitseisen te werken en de apparatuur juist te gebruiken.
Belangrijk daarbij is dat geen afbreuk gedaan wordt aan de specifieke CTMI-kwaliteit van de medicijnen.

CTMI is ondertussen met de constructie van de eerste verdieping van de apotheek op het land in Salugara begonnen, zodat we weer een stap dichter zijn bij de verzelfstandiging van het Instituut.

Zodra er meer klinieken zijn die rendabel draaien, moet CTMI in staat zijn de belangrijkste kosten zelf te dekken.
Wij verwachten dat ze binnen 10 jaar zelfvoorzienend zullen zijn.

De aanschaf van grondstoffen (kruiden)
Niet alleen is er behoefte aan andere productiemethodes, ook is er dringend een nieuwe voorraad kruiden nodig. Hiervoor is een startbedrag van 10.000 euro nodig.

Donaties (klik)

terug | volgend project