25 september 2019
Bezoek van Amchi Teinley Trogawa

Amchi Teinley Trogawa, de president directeur van Chagpori Darjeeling is zijn Europa toer in Nederland begonnen. Hij was van 25-30 september in Amsterdam, waar hij een ontmoeting heeft gehad met verschillende sponsoren. Hij nam ook deel aan het programma van het Boeddhistisch Film Festival Europa in de Eye, Amsterdam. Daar werd de film van dr. Trogawa Rinpoche uit 2002 vertoond en gaven de amchi’s Teinley Trogawa en Nel de Jong vervolgens een lezing met Q&A.

Ter ondersteuning van zijn bezoek hebben we een Nalatenschap folder gemaakt om donaties naar Chagpori, Darjeeling te genereren.

In augustus is de 8ste groep studenten naar noord Sikkim geweest voor een educatieve medicinale kruiden tocht onder de leiding van amchi Tenzin Phelgye (hoofd van de apotheek).

Op het ogenblik zijn er 22 studenten verdeeld over 2 klassen. De 7e groep doet haar praktische training en de 8ste groep is in hun 4e jaar.

Chagpori moet haar faciliteiten opwaarderen om aan de voorschriften te voldoen zoals die bepaald zijn door de Central Council of Indian Medicine.

Op 29 en 30 juli hebben een team van de Central Council of Indian medicine Chagpori bezocht. Ze hebben zowel de College in Takdah als de apotheek in Sallugara en het kantoor plus de kliniek in Darjeeling bezocht. Deze inspectie is nodig in verband met de erkenning van Chagpori als een Sowa Rigpa College.

De kliniek in Takdah is in mei verhuisd naar een nieuwe, grotere locatie.

En de kliniek in Salugara is sinds december 2018 in het gebouw van de apotheek.

Chagpori heeft haar 25-jarig jubileum gevierd op 20 december, 2018. Dit was een grootse gebeurtenis! Chagpori dankt iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt en iedereen die Chagpori gesteund heeft door de jaren heen.

Chagpori is een lijn van Chagpori-producten begonnen, zoals massageolie, crèmes, wierook en thee! In Nederland verkrijgbaar in de kliniek van Chagpori, Amsterdam.

meer nieuws