Stichting Chagpori voor Tibetaanse Geneeskunde
 

1. Chagpori Salugara, het nieuwbouwproject
Op 11 juli 2013 werd officieel met de nieuwbouw van de apotheek begonnen!
Volgens traditioneel gebruik vonden er eerst door monniken, zo genoemde,  “grond brekende” ceremonies plaats om de lokale godheden gunstig te stemmen. Pas daarna konden de eigenlijke bouwwerkzaamheden beginnen.

Eind 2014 werd door de nieuwe incarnatie van Trogawa Rinpoche het verleden en heden bij elkaar gebracht doordat de Yangsi bij de openingsceremonie een boterlamp ontstak voor voorspoed van de nieuwe apotheek. Voor dit project heeft Trogawa Rinpoche zich in zijn vorige leven sterk gemaakt en hij heeft zelf voor een deel van de financiën gezorgd.
Daarnaast heeft de BA Foundation voor aanvullende sponsoring gezorgd voor de bouw van de begane grond van de apotheek en een deel van de eerste etage.
Het was mooi dat een van de bestuursleden van de BA Foundation aanwezig was bij de openingsceremonie en ook een gedeelte van deze ceremonie voor zijn rekening nam.

2016. Na Losar (Tibetaans Nieuwjaar) is de bouw van de eerste verdieping van de apotheek voortgezet. Hoewel we hiervoor 40.000 euro van de BA Foundation hebben ontvangen, is er meer geld nodig voor dit project. We doen dan ook een verzoek op uw vrijgevigheid.
Later worden er meer verdiepingen gebouwd, waardoor uitbreiding van het Instituut gerealiseerd kan worden.

Naast de apotheek wil CTMI een collegegebouw met hostelfaciliteiten realiseren. Het huidige college en de gebouwen in Takdah zijn namelijk hoognodig aan vernieuwing toe. Hiervoor worden nog fondsen gezocht.

De toekomstplannen zijn nog groter: een gebouw voor bewoning van de staf en een administratiegebouw, waarin ook een kliniek en ruimtes voor aanvullende therapieën gerealiseerd kunnen worden. Zie het bouwplan. De maquette is gemaakt door de Nederlandse architecte Sechmet Bötger.

Dit grootse project, dat ooit de droom van Trogawa Rinpoche was, wordt nu door een enthousiast bestuur en door de toegewijde directeur amchi Trinley Palsang Trogawa, de neef van Rinpoche, gedragen en voortgezet.

De voortgang van het bouwproces vindt u hier: (klik)

Donaties (klik)

terug | volgend project